logo Zonta Groningen 1991
Z z z z z
Z z z z z

Met de 2020 editie van de Orange the World awareness campagne is opnieuw de focus gelegd op het verspreiden van een advocacy boodschap. Dit is een tussenstap in het proces om uiteindelijk te komen tot een wereld zonder geweld tegen vrouwen, wereldwijd.

Orange the World 2020
De samenwerking tussen UN Women, Soroptimisten en Zonta Nederland richt zich daarbij op laagdrempelige toegang tot hulp voor vrouwen en meisjes die met geweld worden geconfronteerd. Daarvoor is een “boodschap” opgesteld en wordt informatie verzameld over de lokale/regionale hulplijnen en organisaties.

In meer dan 90 landen wereldwijd werd tussen 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) en 10 december (internationale mensenrechten dag) 16 dagen lang actiegevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Nederland doet voor de 5de keer mee. Mede dankzij de inzet via onze samenwerking deden vorig jaar 150 gemeenten en 8 provincies mee en waren ruim 250 objecten oranje verlicht.

Een goede stap in de richting maken we als het voor elke vrouw, altijd en waar ook ter wereld, mogelijk is om laagdrempelig toegang te krijgen tot hulp.
De boodschap, focus van de Orange the World 2020 actie luidt:

“Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen. Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd.”
 

Op woensdag 25 november was de start van de Orange the World 2020 actie, in Groningen wordt de actie mede door Zonta Groningen 1991 georganiseerd met het oranje uitlichten van het beeld ‘Ultra’ (de roestige dame, die uitkijkt over de zwaaikom ten westen van het station). Ook waren het Academiegebouw en DOT oranje uitgelicht.
De actie duurde tot en met 10 december, wanneer we de Dag van de Rechten van de Mens gedenken. Rekening houdende met de Covid-19 maatregelen waren we beperkt in wat we dit jaar met samenkomsten konden doen maar met behulp van de (sociale) media hebben we actief de boodschap verspreid.

Zonta Says NO to Violence Against Women 

 

 

 

 

IMG_0485.jpg